Штати заборонили імпорт морепродуктів китайського рибальського флоту

Штати заборонили імпорт морепродуктів китайського рибальського флоту

Укрінформ
Митна та прикордонна служба США у п'ятницю запровадила заборону на імпорт морепродуктів з китайського риболовецького флоту, який використовує примусову працю на своїх 32 судах.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це йдеться в повідомленні для ЗМІ, поширеному Держдепом США.

«Американське законодавство забороняє імпорт продукції, виробленої з використанням примусової праці, - сказано в повідомленні. – Вжиті заходи допоможуть зупинити отримання прибутку з примусової праці порушниками прав людини».

У 2020 році міністерство відкликало більше десятка віз для осіб, причетних до незаконного рибальства, пов'язаного з торгівлею людьми, нагадує Держдеп.

Читайте також: Системи спостереження у Британії та Швеції порушують права людини - ЄСПЛ

Повідомлення про використання примусової праці на риболовецьких судах КНР містяться в доповіді Департаменту про права людини за 2020 рік. У звіті фігурують Dalian Ocean Fishing Company та інші фірми КНР, які жорстоко поводяться з працівниками-мігрантами. Цих робітників змушують працювати від 18 до 22 годин на день, тримають у голоді, їм не дозволяють залишати судна, обмежують у спілкуванні, не надають медичну допомогу, вони живуть і працюють в умовах принижень, фізичного насильства і примусу. Міністерство праці також повідомляло про використання примусової праці в далекосхідному риболовецькому флоті Китаю.

Читайте також: Китай використовує нову технологію утилізації медичних стічних вод

Сполучені Штати сприятимуть притягненню до відповідальності тих, хто використовує примусову працю, експлуатацію людей з корисливою метою, і працюватимуть з міжнародними партнерами задля того, аби працівники, позбавлені права голосу, були почуті й захищені, ідеться в повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-