Туреччина пом’якшила позицію НАТО стосовно посадки Ryanair у Білорусі - ЗМІ

Туреччина пом’якшила позицію НАТО стосовно посадки Ryanair у Білорусі - ЗМІ

Укрінформ
Туреччина наполягла на тому, аби офіційна заява НАТО стосовно інциденту із примусовою посадкою літака Ryanair у Білорусі, не була надто жорсткою.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише Reuters.

“Анкара наполягла на тому, аби не включати до тексту будь-які згадки про підтримку нових санкцій проти Білорусі чи заклики до звільнення політичних бранців. Було прибрано також погрозу припинити співпрацю між НАТО та Білоруссю”, - стверджує агентство із посиланням на слова двох дипломатів.

Читайте також: Боррель не виключає загострення між ЄС і Росією, яка перешкоджає облітати Білорусь

Точно встановити мотиви Туреччини поки не вдалося.

“Дипломати розповіли, що Анкара може намагатися зберегти зв’язки із Москвою - найближчим союзником Білорусі, й підтримати економічні відносини із Білоруссю через Турецькі авіалінії, які виконують щоденні рейси до Мінська”, - йдеться у матеріалі.

Іншою можливою причиною такого поводження може бути бажання Туреччини прийняти російських туристів цього літа після пандемії COVID-19.

Читайте також: Уже десять країн закрили небо для білоруських авіакомпаній

Reuters нагадує, що генеральний секретар НАТО зробив значно жорсткішу заяву стосовно інциденту із літаком Ryanair, ніж спільне звернення Альянсу. Столтенберг назвав інцидент “державним викраденням” та “обурливим”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-