«Открытая Россия» заявила про припинення діяльності у РФ

«Открытая Россия» заявила про припинення діяльності у РФ

Укрінформ
Виконавчий директор організації «Открытая Россия» Андрій Пивоваров заявив про повне припинення діяльності та закриття відділень у регіонах РФ. Це робиться, щоб захистити прихильників від кримінального переслідування. 

Як передає Укрінформ, про це повідомив «Коммерсантъ».

«Усі члени «Открытки» («Открытая Россия» - ред.) виключені з організації, а їхнє членство анульовано - щоб уникнути можливого переслідування. Нам не потрібні нові штрафи і кримінальні справи, і ми хочемо захистити наших прихильників», - заявив Пивоваров.

За його словами, рішення про самоліквідацію «Открытой России» пов'язане з поправками до закону про небажані організації, які розглядає Держдума Росії.

Читайте також: Берлін обурений забороною трьох німецьких громадських організацій у РФ

«Ці поправки, безсумнівно, приймуть. І тоді на наших активістів почнеться справжнє полювання. Ми не можемо цього допустити, тому заздалегідь ліквідуємо організацію», - пояснив Пивоваров.

Російська «Открытая Россия» офіційно не внесена до списку «небажаних організацій». Такий статус мають Open Russia Civic Movement і OR (Otkrytaya Rossia), пов'язані з Михайлом Ходорковським. У 2019 році російська «Открытая Россия» оголосила про свою ліквідацію, після чого заснували іншу структуру з аналогічною назвою, але не отримали реєстрацію в Мін'юсті. Проте, правоохоронні органи РФ пов'язують «Открытую Россию» з Open Russia Civic Movement, чия діяльність у Росії була визнана небажаною.

Як повідомлялося, Генпрокуратура Росії в середу визнала небажаними у країні три некомерційні організації з Німеччини.

Раніше, влітку 2019 року Генпрокуратура РФ визнала небажаною на території Росії діяльність Світового конґресу українців (Ukrainian World Congress).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-