Блінкен вилітає на Близький Схід, щоби зміцнити мир у секторі Газа

Блінкен вилітає на Близький Схід, щоби зміцнити мир у секторі Газа

Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен у понеділок розпочинає турне до Близького Сходу, де відвідає Єрусалим, Рамаллу, а також Єгипет і Йорданію в межах «інтенсивної дипломатії» США щодо припинення напруги в палестино-ізраїльському конфлікті.

Про це офіційно повідомили в понеділок в Державному департаменті США, передає Укрінформ. 

«Сполучені Штати проводять інтенсивну дипломатію, щоби покласти край бойовим діям у секторі Газа. Держсекретар Блінкен відправляється до регіону, щоб обговорити подальші важливі заходи щодо зміцнення режиму припинення вогню та зменшення ризиків подальших конфліктів протягом ближчих місяців», - зазначається в повідомленні.

При цьому підкреслюється, що глава американської дипломатії «здійснює цю поїздку на прохання президента Байдена».

Читайте також: В Газі оцінили збитки в результаті конфлікту з Ізраїлем

Як уточнили в Держдепартаменті, Блінкен проведе зустрічі в Єрусалимі з президентом Ізраїлю Реувеном Рівліном, прем’єр-міністром Біньяміном Нетаньяху, міністром закордонних справ Габі Ашкеназі та іншими високопоставленими чиновниками Ізраїлю.

Після цього держсекретаря США відправиться в Рамаллу, де заплановані його переговори, зокрема, з президентом Палестинської адміністрації Махмудом Аббасом, прем'єр-міністром Мохаммадом Штайє.

Читайте також: У сектор Газа доправили перші партії гуманітарної допомоги

Крім того, глава Держдепартаменту США вирушить до Єгипту, який взяв на себе роль посередника в переговорах щодо припинення вогню між ізраїльською і палестинською сторонами. Там він зустрінеться з президентом і главою МЗС країни.

Завершить своє турне Блінкен зупинкою в Аммані для зустрічі з королем Йорданії Абдуллою ІІ.

Читайте також: Штати готові допомогти з відновленням мирної інфраструктури сектора Гази - Байден

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижні після різкого загострення конфлікту між Ізраїлем та палестинським угрупованням ХАМАС, який супроводжувався масованими ракетними обстрілами, сторони домовились про припинення вогню. США і особисто президент Байден взяли безпосередню участь у мирних переговорах щодо припинення ескалації й досягнення перемир’я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-