МОЗ Канади: Дискусії про COVID-паспорти регулярно ведуться на рівні G7

МОЗ Канади: Дискусії про COVID-паспорти регулярно ведуться на рівні G7

Укрінформ
Країни «Великої» сімки регулярно обговорюють можливість запровадження системи сертифікатів вакцинації проти COVID-19, що дозволить відновити міжнародні подорожі.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в інтерв'ю радіо СВС розповіла міністр охорони здоров’я Канади Паті Хайду.

“Я регулярно спілкуюся із колегами по G7, і ми постійно ведемо дискусії стосовно того, який вигляд це (сертифікати вакцинації - ред.) може мати, та як нам досягти стандартизованого підходу”, - сказала Хайду.

Читайте також: Українські «паспорти вакцинації» узгодять із розробленими у Євросоюзі — МОЗ

За її словами, можливість підтвердження вакцинації під час міжнародних поїздок “буде важливим елементом канадської сертифікації”. “Канадці захочуть подорожувати за кордон, коли ситуація з COVID-19 покращиться. І вони захочуть мати належні посвідчення вакцинації, необхідні для цього”, - пояснила міністр.

При цьому вона констатувала, що поки на міжнародному рівні немає домовленості, коли саме така система може почати працювати.

Читайте також: ЄС у травні почне випробування «паспортів COVID-вакцинації»

Як повідомлялося, у Євросоюзі хочуть до літа запровадити «паспорти вакцинації». У Брюсселі заявляють, що головне призначення цифрового зеленого сертифіката вакцинації - забезпечити свободу пересування на території ЄС та стабільність Спільного ринку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-