Байден - з нагоди 10-ї річниці ліквідації бен Ладена: Ми виконали свою обіцянку

Байден - з нагоди 10-ї річниці ліквідації бен Ладена: Ми виконали свою обіцянку

Укрінформ
Спецоперація, в результаті якої 10 років тому було ліквідовано Усаму бен Ладена, стала виконанням обіцянки, даної владою США рідним і близьким жертв терактів 11 вересня.

Про це заявив Джо Байден, передає Укрінформ з посиланням на Голос Америки.

Президент США в неділю виступив із заявою з нагоди 10-ї річниці спецоперації, в результаті якої був ліквідований лідер «Аль-Каїди» Усама бен Ладен.

«Десять років тому я разом президентом Обамою і членами нашої команди з національної безпеки перебував у ситуаційній кімнаті, спостерігаючи за тим, як наші військові вершать довгоочікуване правосуддя над Усамою бен Ладеном», - сказав Байден.

Читайте також: Байден заявив про завершення участі США у війні в Афганістані

За його словами, цей момент він ніколи не забуде. Американський лідер відзначив професіоналізм розвідки, «ясність і переконаність президента Обами», мужність і майстерність команди, яка діяла на місці.

«Ми переслідували бен Ладена до самих воріт пекла - і ми зловили його. Ми виконали обіцянку, дану всім тим, хто втратив близьких 11 вересня 2001 року, що ми ніколи не забудемо тих, кого втратили, і що США ніколи не будуть вагатися у своєму прагненні запобігти новій атаці на нашу батьківщину і забезпечити безпеку американського народу», - цитує Байдена Голос Америки.

Глава Білого дому додав, що США будуть і надалі пильно відстежувати загрози з боку терористичних угруповань, які «дали метастази в усьому світі».

Читайте також: Найбільша терористична загроза для США виходить з переваги білої раси - Байден

Як відомо, 11 вересня 2001 року в США було скоєно наймасштабніший в історії людства терористичний акт. Смертники на захоплених літаках атакували вежі Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку і будівлю Пентагону у Вашингтоні.

Згідно з даними, опублікованими в підсумковому звіті Національної комісії з терористичних атак проти США (комісія 9/11), у ВТЦ загинули понад 2600 осіб, в Пентагоні - 125. Ще 256 людей загинули у всіх чотирьох літаках. Серед жертв - громадяни США і ще 91 держави, в тому числі України.

Лідер «Аль-Каїди» Усама бен Ладен спочатку заперечував будь-яку причетність до теракту, проте у 2004 році взяв на себе відповідальність за атаки. У травні 2011 року силами американських спецпризначенців бен Ладен був виявлений і ліквідований в Афганістані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-