Аналітики ІЕА прогнозують цьогоріч різке збільшення викидів СО2 у світі

Аналітики ІЕА прогнозують цьогоріч різке збільшення викидів СО2 у світі

Доповідь
Укрінформ
Міжнародне енергетичне агентство (IEA) прогнозує різке збільшення глобальних викидів СО2 в 2021 році у зв’язку з відновленням виробництва, що поверне загальні обсяги викидів вуглецю до пікових показників перед пандемією.

Про це йдеться в останній доповіді IEA «Огляд глобальної енергетики», випущеної агентством у квітні, повідомляє Укрінформ.

«Глобальні викиди СО2 скоротились на 5,8% у 2020 році, або майже на 2 гігатонни СО2, що є найбільшим за всі часи спадом і майже в п’ятеро більшим, ніж 2009 року – після світової фінансової кризи», - зауважується в аналізі.

Причиною такої тенденції називається вплив пандемії COVID-19 на падіння попиту на вугілля й нафту, а також інші викопні джерела енергії, в той час як виробництво відновлювальної енергії зростало.

Читайте також: Гейтс планує інвестувати $2 мільярди на порятунок клімату

«У 2021 році, за прогнозами, пов’язані з енергетикою глобальні викиди СО2 відновляться та зростуть на 4,8%, оскільки в економіці зростає попит на вугілля, нафту й газ», - зауважується у документі.

При цьому прогнозується найбільший за останню декаду одноразовий стрибок викиду СО2 – до понад 1500 мегатонн у 2021 році, що в загальному обчисленні буде всього на 400 мільйонів тонн менше від піку, зареєстрованого в 2019 році.

Читайте також: Кошти від податку на викиди мають йти на модернізацію підприємств – екологи

Як повідомлялося, Міжнародне енергетичне агентство періодично випускає доповідь «Огляд глобальної енергетики». Цей документ, зокрема, оцінює світові тенденції попиту на енергію, а також прогнозує обсяги викидів, які забруднюють атмосферу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-