У світі вже зробили майже 1 мільярд COVID-щеплень – Bloomberg

У світі вже зробили майже 1 мільярд COVID-щеплень – Bloomberg

Укрінформ
Через 150 днів після затвердження медичними регуляторами першої вакцини від COVID-19, у світі загалом налічується уже майже 1 мільярд введених доз.

Про це повідомляє в п’ятницю американське видання Bloomberg із посиланням на дані власного трекеру вакцинації, передає Укрінформ.

«Станом на 22 квітня було введено понад 966 мільйонів доз, і в найближчі дні світ повинен перетнути межу в 1 мільярд. Це означає кінець початкової фази наймасштабніших у історії зусиль у галузі охорони здоров'я», - зазначає видання.

Кампанії вакцинації від коронавірусу охопили практично 96% жителів світу, які мешкають у країнах, де це відбувається найбільш активно. Однак подальші зусилля будуть не менш простими. Ще принаймні 21 місяць знадобиться для вакцинації 75% населення світу при нинішніх темпах 16 мільйонів уколів на день.

Читайте також: У світі зафіксували понад 145,3 мільйона випадків COVID-19

Водночас, потужні хвилі нових захворювань на COVID-19 продовжують охоплювати різні континенти, що стало причиною смерті понад 3 мільйонів людей.

Як повідомляв Укрінформ, 2 грудня минулого року Велика Британія перша ухвалила вакцину від COVID-19 після проведення трьох етапів перевірки препарату. В Україні кампанія з вакцинації розпочалася 24 лютого. За даними Міністерства фінансів України, станом на 22 квітня в країні всього введено понад 508 тисяч вакцин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-