Суд у Мінську залишив чинним вирок двом журналісткам «Белсату»

Суд у Мінську залишив чинним вирок двом журналісткам «Белсату»

Укрінформ
Мінський міський суд залишив чинним вирок Дар'ї Чульцовій і Катерині Бахваловій - журналісткам телеканалу «Белсат», які минулого року вели стрім з центральної площі білоруської столиці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Білоруська асоціація журналістів (БАЖ).

Відзначається, що 15 листопада 2020-го Чульцова і Бахвалова вели стрім з «Площі змін». У той день їх затримали, потім засудили на сім діб адміністративного арешту за статтею 23.34 КпАП («Порушення порядку організації або проведення масових заходів»), а пізніше порушили щодо журналісток кримінальну справу за статтею «Організація і підготовка дій, які грубо порушують громадський порядок, або активна участь в них». У лютому суд засудив кожну до двох років позбавлення волі.

В апеляційній скарзі адвокат Катерини Бахвалової Сергій Зікрацький висловив незгоду з вироком і вказав, що суд першої інстанції не встановив докази для притягнення обвинуваченої до кримінальної відповідальності. На його думку, судом не був встановлений факт наявності групових дій, які грубо порушують громадський порядок.

Читайте також: Медійниці України виступили на підтримку журналісток «Белсату»

Прокуратура наполягала на тому, що винуватість Бахвалова і Чульцової «цілком підтверджується дослідженими судом доказами».

Під час слідства журналістки перебували в СІЗО. На час судового розгляду суд відмовився змінити їм запобіжний захід.

Як повідомлялося, у Білорусі з серпня 2020 року тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко.

Режим застосовує проти демонстрантів жорсткі репресії і масово заарештовує їх.

Легітимність режиму Лукашенка не була визнана ЄС, США, Україною та більшістю демократичних країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-