Франція подолала третю хвилю пандемії

Франція подолала третю хвилю пандемії

Відео
Укрінформ
Франція подолала третю хвилю пандемії COVID-19 і готується пом’якшити карантинні обмеження наступного тижня.

Про це оголосив прем'єр-міністр Франції Жан Кастекс, передає Укрінформ.

«Як видається, пік третьої хвилі вже позаду і епідемічний тиск зменшився. Однак ми повинні бути пильними», - заявив французький прем'єр.

Він зазначив, що серед головних викликів залишається протистояння британському варіанту коронавірусу, який є більш заразним та складнішим для подолання.

Читайте також: Україна пройшла пік третьої хвилі коронавірусуСтепанов

Кастекс оголосив, що з 3 травня у країні скасують деякі обмеження на пересування громадян. Із середини наступного місяця планується відновити роботу закритих нині деяких закладів торгівлі, дозволити роботу зовнішніх майданчиків (терас) закладів громадського харчування, повернутися до активнішого життя у сфері культури і спору.

Прем'єр-міністр повідомив, що на сьогодні у Франції першу дозу COVID-вакцини вже отримали близько 14 млн осіб, що становить четверту частину дорослого населення.

З початку пандемії у березні 2020 року і станом на 19 січня від COVID-19 у Франції померло 102 193 осіб. За цей період було зафіксовано 5 408 606 інфікувань коронавірусом. За останню добу виявлено 34 318 випадків нових інфікувань; 285 осіб померли від COVID-19.

Як повідомляв Укрінформ, у світі зафіксували понад 145,3 мільйона випадків COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-