Канада значно зменшить шкідливі викиди в атмосферу у цьому десятиріччі - Трюдо

Канада значно зменшить шкідливі викиди в атмосферу у цьому десятиріччі - Трюдо

Укрінформ
Канада значно зменшить шкідливі викиди в атмосферу вже у цьому десятиріччі.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час Саміту лідерів з питань клімату заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

“Нині Канада має змогу знову підвищити свої кліматичні цілі. Наша нова ціль: до 2030 року зменшити кількість шкідливих викидів, у порівнянні із 2005-им роком, на 40-45%”, - сказав Трюдо.

Він наголосив, що “лише рішучі дії призведуть до значних результатів”. “Ми ухвалимо закон, яким зобов’яжемо дотримуватися нашої кліматичної цілі на 2030-ий рік та досягнення “нульового” рівня викидів до 2050-го”, - зазначив глава канадського уряду.

Читайте також: Меркель підтвердила намір Німеччини позбутись вугільних ТЕЦ

Трюдо додав, що Канада також має намір виробляти 100% електроенергії із джерел, які не забруднюють атмосферу.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер у Вашингтоні розпочався перший день роботи Саміту лідерів з питань клімату. Він проводиться за ініціативи Джо Байдена та його адміністрації у віртуальному форматі. Для участі в ньому запрошені лідери понад 40 країн та міжнародних організацій.

Читайте також: Генсек ООН закликає створити коаліцію за нульові викиди вуглецю

Президент США Джо Байден під час відкриття саміту заявив, що Америка планує удвічі скоротити викиди вуглецю до 2030 року, а до 2050-го добитися «нульового» забруднення атмосфери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-