Папа Франциск виголосив послання з нагоди Всесвітнього дня Землі

Папа Франциск виголосив послання з нагоди Всесвітнього дня Землі

Укрінформ
Папа Римський зазначив, що цей день є приводом нагадати один одному та глибше усвідомити, що природа заслуговує нашого захисту, а взаємодія людини з Божим творінням має відбуватися з великою увагою та повагою.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Vatican News.

Необхідно дбати про всю природу та про її біорізноманіття, а останнім часом ми переконалися у цьому ще більше, підкреслив Папа Римський.

Папа Франциск відзначив, що пандемія COVID-19 вчить людей «взаємозв'язку та спільному використанню планети». Такі глобальні катастрофи, як всесвітня епідемія та кліматичні зміни, «показують, що у нас немає більше часу чекати»: час рішучих дій вже прийшов, і люди мають усі засоби, щоб впоратися з кризою.

"Лиха, які ми переживаємо у зв'язку з пандемією та які вже відчуваємо у зв'язку зі зміною клімату, повинні підштовхнути до інновацій, до винаходів, до пошуку нових шляхів. З кризи не можна вийти такими як раніше, - ми виходимо з неї, стаючи краще або гірше. Перед нами стоїть саме такий виклик, і якщо ми не вийдемо кращими, то опинимося на шляху самознищення"-зазначив понтифік.

Читайте також: Зеленський подякував Папі Франциску за молитву про мир на сході України

Наприкінці свого відеозвернення Папа Франциск висловив побажання, щоб усі мешканці планети, зокрема він сам, закликали «світових лідерів діяти сміливо, справедливо та завжди говорити людям правду, тому що люди мають знати, як захистити себе від руйнування планети та як захистити планету від руйнувань, яких ми так часто їй завдаємо".

Читайте також: Всесвітній день Матері-Землі: як людство знищує повітря, воду, ліси, тваринний світ

Як повідомляв Укрінформ, 22 квітня відзначається Всесвітній день Землі. Його проголосила ООН 12 років тому з метою об'єднання людей планети у справі захисту довкілля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-