Голова ХСС Зедер відмовився від боротьби за посаду канцлера Німеччини

Голова ХСС Зедер відмовився від боротьби за посаду канцлера Німеччини

Укрінформ
Християнсько-соціальний союз погоджується з тим, що єдиним кандидатом на посаду канцлера від консервативного блоку ХДС/ХСС буде голова Християнсько-демократичного союзу Армін Лашет.

Про це заявив голова ХСС, прем’єр федеральної землі Баварія Маркус Зедер, коментуючи рішення керівництва ХДС, схвалене в ніч на вівторок, про висунення кандидатом у канцлери від блоку ХДС/ХСС Арміна Лашета, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я приймаю і поважаю рішення ХДС, як і обіцяв тиждень тому», - сказав Зедер.

Він запевнив, що ХСС готова служити країні і не хоче розколу між сестринськими партіями.

«Є різні амбіції. Але для нас важливо триматися принципу єдності», - сказав політик і запевнив, що всіма силами буде підтримувати Лашета в дуже складній боротьбі, яка на нього чекає.

Читайте також: Німецькі Зелені визначилися з «К-кандидатурою»

Як повідомлялося, 11 квітня Маркус Зедер і Армін Лашет заявили про бажання боротися за посаду канцлера ФРН. Тиждень тривали напружені перемовини між сторонами, жоден не хотів поступатися своїми амбіціями.

Меркель, яка керує ФРН з 2005 року, відмовилася балотуватися ще у 2018 році та склала з себе обов’язки голови партії ХДС.

Вибори до Бундестагу відбудуться 26 вересня. Згідно з останнім опитування Politbarometer, якби вони пройшли зараз, блок ХДС/ХСС отримав би 31%, Зелені - 21%, СДПН - 14%, Правопопулістська «Альтернатива для Німеччини» - 11%, Вільна демократична партія 9%, Ліві - 7%. За таких показників жодна з партій не здатна сформувати уряд більшості.

Фото: bild.de 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-