Чеські дипломати повернулися з Москви

Чеські дипломати повернулися з Москви

Фото
Укрінформ
Вислані з Росії працівники посольства Чеської Республіки повернулися на батьківщину.

Про це повідомив віцепрем’єр Ян Гамачек, який зустрічав дипломатів в аеропорту, передає Укрінформ.

Літак ВПС Чехії привіз частину з 20 співробітників посольства та членів їхніх сімей. Кілька дипломатів повертаються власними автомобілями.

«Вони можуть пишатися своєю роботою. Вони нічого не зробили, вони просто розплачуються за реакцію російської сторони на виправдані дії Чехії», - заявив Гамачек. Він наголосив, що викриття російських шпигунів є «найкращою, найуспішнішою та наймасштабнішою операцією чеських спецслужб».

«Якщо Чехія була якимось центром планування рейдів (російської розвідки - ред.) по всій Європі, то цьому покладено край. Ми розбили дві резидентури», - зазначив віцепрем'єр, додавши, що Росії буде вкрай складно - якщо взагалі можливо - відновити свою резидентуру.

Читайте також: Видворені російські дипломати відбули з Праги

Нагадаємо, 17 квітня уряд Чехії оголосив про рішення видворити протягом 48 годин 18 працівників посольства РФ, які, за даними чеської сторони, є офіцерами спецслужб. Вони залишили територію країни в другій половині дня 19 квітня. Москва у відповідь вислала 20 працівників посольства Чехії, що в Празі оцінили як несиметричну реакцію.

Фото: Pavel Novák, twitter.com/Albena937

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-