Виведення військ США з Афганістану: Трамп розкритикував рішення Байдена стосовно термінів

Виведення військ США з Афганістану: Трамп розкритикував рішення Байдена стосовно термінів

Укрінформ
Колишній президент США Дональд Трамп піддав критиці рішення нинішнього глави Білого дому Джо Байдена про виведення військ з Афганістану до 11 вересня: на думку Трампа, США могли би зробити це ще швидше.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Washington Examiner.

«Вихід з Афганістану — чудове і позитивне рішення. Я планував, що ми виведемо війська 1 травня, і нам варто бути якомога ближче до цього графіку», – зазначив експрезидент США.

Трамп підкреслив, що «ми можемо вийти раніше, і нам варто це зробити».

Також колишній американський президент додав, що вважає некоректним використовувати річницю терактів 2001 року як остаточну дату виведення. «11 вересня символізує дуже сумні події і період в історії нашої країни, і він повинен залишатися днем ​​пам’яті і поваги до тих великих душ, які ми втратили», – сказав Трамп.

Читайте також: Індія стурбована виведенням військ США з Афганістану

Як повідомлялося, колишня адміністрація США на чолі з Трампом домовилася з владою Афганістану про виведення американських військових з країни до 1 травня 2021 року.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден оголосив про рішення вивести війська з Афганістану до 11 вересня 2021 року, рівно через 20 років з моменту найбільшої терористичної атаки на Америку, яка й стала причиною військової присутності США в цій країні.

Раніше адміністрація Дональда Трампа визначила термін 1 травня нинішнього року як граничну дату для виведення американських військ з Афганістану. Таким чином, рішення адміністрації Байдена дозволить продовжити військову присутність США в цій країні ще на певний час.

Наразі в Афганістані залишається 2,5 тис. американських військових, а також близько 6,3 тис. контрактників.

Про свої наміри вийти з Афганістану слідом за США також заявила Велика Британія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-