У Німеччині вшанували пам'ять жертв пандемії

У Німеччині вшанували пам'ять жертв пандемії

Укрінформ
Коронавірус забрав життя майже 80 тисяч жителів Німеччини, пам’ять яких 18 квітня вшанували в Берліні.

Церемонія вшанування, в якій взяли участь всі вищі керівники ФРН та деякі родичі жертв COVID-19, пройшла у формі екуменічної служби в меморіальній церкві Кайзера Вільгельма, а потім у Концертсхаусі на площі Жандарменмаркт, передає власний кореспондент Укрінформу.

«80 тисяч людей стали жертвами коронавірусу в нашій країні. У всьому світі – 3 мільйони…Ми хочемо і повинні пам’ятати людей, які померли з початку пандемії. Сьогодні ми як суспільство хочемо вшанувати пам’ять тих, хто помер болісною смертю в ці темні часи», - заявив федеральний президент Франк-Вальтер Штайнмаєр.

Він зазначив, що всі втомилися від тягаря пандемії і намагаються знайти «правильний шлях». Багато людей порушують питання, чи обмеження, спрямовані на стримування пандемії, не забрали занадто багато свободи, чи часом спроби врятувати життя не відкинули людство назад від демократії.

«Нам довелося обмежити своє життя, щоб врятувати життя. Це конфлікт, з якого немає послідовного виходу. Я також знаю, що політикам доводилося приймати важкі, часом трагічні рішення, щоб запобігти ще більшій катастрофі», - підкреслив президент ФРН і закликав не дозволити пандемії роз'єднати суспільство.

Читайте також: Коронавірус забрав вже понад 370 тисяч життів у Бразилії

Як повідомлялось, з наступного тижня по всій Німеччині з огляду на погіршення епідеміологічної ситуації запроваджується «режим гальмування», який передбачає нові карантинні обмеження, а також нічну комендантську годину. Заходи, на яких наполягає уряд, зустрів протест з боку опозиції та багатьох громадян.

За даними Інституту Роберта Коха, за останню добу у ФРН підтверджено 19 185 нових випадків інфікування, загалом з початку пандемії – 3 142 262. Померли за весь час 79 914 людей.

Фото: bundespraesident.de/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-