У Нідерландах закінчилося судове засідання у справі MH17, наступне — 22 квітня

У Нідерландах закінчилося судове засідання у справі MH17, наступне — 22 квітня

Укрінформ
У Нідерландах закінчилося чергове судове засідання у справі про збитий у 2014 році літак рейсу MH17.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу із судової зали, наступне засідання має відбутися 22 квітня.

Головуючий суддя Гендрік Стейнгаюс зазначив, підсумовуючи два дні слухань, що чотирьох днів було цілком достатньо і адвокати Пулатова за цей час могли поставити будь-які запитання експерту російського концерну “Алмаз-Антей”. Однак, якщо у захисту є запитання, то поставити їх можна під час спільного допиту експертів чи пізніше у письмовому вигляді.

Захист одного з чотирьох обвинувачених підполковника-спецпризначенця ГРУ Олега Пулатова раніше заявив, що хоче продовжити опитування російського експерта.

Читайте також: МН17: родичі жертв вимагають компенсації у бойовиків

Що стосується питання реконструкції MH17, то порядок огляду буде затверджений у травні. До того часу захист Пулатова та сторона обвинувачення мають заявити суду, на які саме частини реконструкції вони хочуть звернути увагу.

Головуючий суддя також зазначив, що рішення щодо інших питань, які піднімалися протягом останніх двох днів слухань, буде оголошене під час наступного засідання суду 22 квітня.

Читайте також: Катастрофа МН17: адвокат пояснив, як можуть використати перехоплені записи у суді

Як повідомляв Укрінформ, 15 квітня захист Пулатова заявив, що хоче оглянути всі уламки літака, йдеться про 18 контейнерів.

Окружний суд Гааги у березні 2020 року розпочав розгляд справи про катастрофу літака рейсу MH17.

Пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав катастрофи на окупованій частині Донецької області 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Читайте також: ЗМІ опублікували нові докази провини РФ в катастрофі рейсу MH17

Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук", який належить 53-ій зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську.

19 червня 2019 року Міжнародна слідча група назвала імена чотирьох підозрюваних, яких вважають причетними до транспортування та бойового застосування "Бука". Це колишній офіцер ФСБ, так званий колишній міністр оборони "ДНР" Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал, а на час збиття літака полковник ГРУ Генштабу збройних сил РФ, глава "ГРУ ДНР" Сергій Дубинський, підполковник-спецпризначенець ГРУ Олег Пулатов (усі — громадяни РФ), громадянин України Леонід Харченко, який воював на боці "ДНР".

Інтереси одного з чотирьох підозрюваних - Пулатова, який висловив бажання долучитися до процесу, представляють адвокати нідерландської юридичної фірми Sjöcrona Van Stigt.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-