У Меркель назвали загрозливими дії РФ поблизу кордонів з Україною

У Меркель назвали загрозливими дії РФ поблизу кордонів з Україною

Укрінформ
Дії Росії поблизу кордонів з Україною та в анексованому Криму несуть загрозу та дестабізацію.

Про це, як передає Укрінформ, заявив речник федерального уряду ФРН Штеффен Зайберт на брифінгу у вівторок.

«Масоване посилення ударних сил російських військ на кордоні з Україною та в нелегально анексованому Криму глибоко турбує», - сказав офіційний представник німецького уряду. Він назвав неанонсоване заздалегідь збільшення військової присутності «загрозливими та дестабілізуючими заходами».

Зайберт підкреслив, що Німеччина як одна з країн групи G7 є підписантом заяви Сімки, оприлюдненої напередодні. У ній, нагадав він, від Росії недвозначно вимагають сприяти деескалації ситуації та виконати свої міжнародні зобов’язання. Речник зауважив, що канцлер ФРН Ангела Меркель раніше по телефону закликала президента Росії Володимира Путіна зменшити присутність військ у регіоні.

Читайте також: Стягування військ до українського кордону: Берлін знову закликав РФ до переговорів «норманді»

Як повідомлялось, міністри закордонних справ «Великої сімки» - Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великої Британії та Сполучених Штатів Америки, - та високий представник ЄС закликали Росію зупинити масштабне переміщення військ на кордони з Україною, зупинити військову провокацію та вжити негайних заходів для деескалації напруги.

Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак заявив, що уздовж державного кордону України, а також на тимчасово окупованих територіях України і АР Крим перебувають 28 батальйонних тактичних груп РФ, що становить потенційну загрозу для національної безпеки України.

Окрім того, розвідка повідомляє про прибуття кадрових російських військових до ОРДЛО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-