У Португалії препаратом AstraZeneca вакцинуватимуть лише людей 60+

У Португалії препаратом AstraZeneca вакцинуватимуть лише людей 60+

Укрінформ
Португалія рекомендуватиме вакцину проти коронавірусу виробництва компанії AstraZeneca лише людям віком від 60 років на тлі занепокоєння з приводу можливого зв'язку між щепленням та рідкісними випадками утворення тромбів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Я хочу підкреслити, що кампанія вакцинації в Португалії має на меті врятувати життя та запобігти серйозним захворюванням… Цього можна домогтися за допомогою будь-якої вакцини, схваленої в Португалії», — заявила очільниця управління охорони здоровʼя Граса Фрейтас.

За її словами, призупинення щеплення вакциною AstraZeneca є тимчасовим і буде переглянуте в разі появи додаткових даних.

Фрейтас закликала всіх, хто отримав першу дозу цього препарату, зберігати спокій, оскільки побічні ефекти «вкрай рідкісні».

Читайте також: У Грузії вакциною AstraZeneca будуть щеплювати лише осіб понад 55 років

Координатор цільової групи з вакцинації Енріке Мело заявив, що це рішення матиме лише «незначний» вплив на вакцинацію.

Загалом у Португалії на цей час використано 400 тисяч доз вакцини AstraZeneca.

Як повідомляв Укрінформ, 7 квітня Європейське агентство з лікарських засобів (ЕМА) повідомило, що зареєстровані випадки незвичайних утворень тромбів мають бути внесені до переліку найрідкісних побічних ефектів вакцини AstraZeneca. Більшість випадків утворення тромбів зафіксована у жінок віком до 60 років. Водночас в ЕМА не надали жодних рекомендацій щодо обмеження використання цієї вакцини.

Низка країн ухвалила рішення про використання вакцини AstraZeneca для вакцинації людей віком від 60 років.

За даними Worldometer, у світі зафіксовано 134 525 543 випадки зараження коронавірусом, зокрема 2 915 012 летальних, одужали 108 327 772 особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-