ЄСПЛ підтримав обов’язкову вакцинацію дітей у Чехії

ЄСПЛ підтримав обов’язкову вакцинацію дітей у Чехії

Укрінформ
Європейський суд із прав людини підтримав рішення влади Чехії, яка вимагає обов’язкової вакцинації дітей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода.

У своєму рішенні суд, який базується в Страсбурзі, визнав, що хоча політика Чехії втручається у приватне життя, водночас вона захищає громадське здоров’я.

Рішення винесла Велика палата суду за позовом групи чеських батьків, дітям яких відмовили у відвідуванні дитячого садка через відсутність щеплень. Текст опублікований на сайті суду.

Чеські заходи «можна розглядати як необхідні в демократичному суспільстві», зазначив ЄСПЛ у своєму першому рішенні про обов’язкову вакцинацію проти дитячих хвороб.

«Метою має бути те, щоб кожна дитина була захищена від серйозних захворювань за допомогою вакцинації або через колективний імунітет», – додав суд.

Читайте також: У Нідерландах зафіксували вісім повідомлень про тромби після щеплень AstraZeneca

Рішення ЄСПЛ стосується скарг, поданих до пандемії, проте може набути актуальності, якщо питання про щеплення дітей проти COVID-19 стане предметом обговорення.

Згідно з чеськими правилами, батьки юридично зобов’язані вакцинувати своїх дітей проти низки дитячих захворювань, крім випадків, коли це неможливо за станом здоров’я. Інші країни-члени ЄС теж вимагають обов’язкової вакцинації дітей.

Як відомо, загалом із початку пандемії в Чехії виявлено 1,56 мільйона випадків коронавірусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-