У радника Путіна знайшли віллу за €15 мільйонів на Карибах - розслідування

У радника Путіна знайшли віллу за €15 мільйонів на Карибах - розслідування

Фото
Укрінформ
Радник президента РФ Володимира Путіна Валентин Юмашев і його дружина Тетяна Юмашева є власниками вілли за 15 мільйонів євро на острові Сен-Бартелемі в Карибському морі.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в розслідуванні Новая Газета.

У 2020 році, за даними французького комерційного реєстру, Юмашеви стали власниками компанії CDA, зареєстрованої на Сен-Бартелемі, в окрузі Анс-де-Кає. У довіреності, оформленій на юриста при реєстрації, йдеться, що компанія створена «для придбання об'єктів нерухомості».

Разом з цією довіреністю Валентин і Тетяна оформили у нотаріуса документи на купівлю будинку на острові. У витязі з договору купівлі-продажу йдеться про об'єкт площею 2,5 тисячі квадратних метрів.

Нерухомість обійшлася новим власникам в 15 мільйонів євро. Договір про купівлю підписав Валентин Юмашев як представник компанії CDA.

Відзначається, що інформація про те, що Юмашев - радник Путіна на громадських засадах, стала відома тільки в 2018 році. На сайті Кремля з'явилося розпорядження президента про його призначення.

За даними ЗМІ, цю інформацію опублікували через технічну помилку. Тоді ж з'ясувалося, що Юмашев виконує обов'язки радника вже 18 років.

Як повідомляв Укрінформ, 19 січня Фонд боротьби з корупцією, заснований Олексієм Навальним, опублікував розслідування про резиденцію Володимира Путіна під Геленджиком. За відомостями фонду, будівля площею 17 691 квадратний метр є найбільшим приватним житловим будинком у Росії.

Читайте також: Російський бізнесмен Ротенберг назвав себе власником «палацу Путіна»

На прилеглій території є льодовий палац, церква, оранжерея, чайний будиночок і тунель з видом на море. Над основною будівлею розташована безпольотна зона, а вихід в море поруч з нею заборонений.

Фото: Jeanne Le Menn, Sibarth Real Estate

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-