Шотландія послаблює карантин – відкриває магазини й перукарні

Шотландія послаблює карантин – відкриває магазини й перукарні

Укрінформ
Від сьогодні в Шотландії розпочався черговий етап виходу з локдауну, котрий, зокрема, передбачає відкриття перукарень, частини магазинів – з товарами домашнього вжитку та садових центрів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Також тепер у цьому британському регіоні зможуть відновити роботу пункти виготовлення ключів, ремонту техніки та приладів. Перукарні попервах зможуть працювати тільки за попереднім записом.

Також у Шотландії відновлюють можливість забирати замовлені товари самовивозом, що було майже повністю заборонено.

Читайте також: Шотландія почне вихід із локдауну 2 квітня

Заступник першого міністра Джон Свінні закликав людей пам'ятати, що вірус все ще циркулює, і продовжувати дотримуватися безпекових правил.

Проте й надалі в регіоні зберігаються обмеження на поїздки за межі свого муніципалітету без важливих причин.

Наступний етап послаблення карантину у Шотландії очікується 19 квітня: цього дня усі учні повернуться до навчання у класах після великодніх канікул.

Найбільші послаблення очікують 26 квітня - планується відкриття більшості магазинів, ресторанів і пабів, спортзалів та інших центрів дозвілля, а також скасування обмежень на пересування між муніципалітетами.

Читайте також: Шотландія запроваджує карантин для мандрівників

Водночас на території Великої Британії коронавірусні обмеження у різних її частинах можуть відрізнятися, як і графік виходу з карантину.

Як повідомлялося, загалом із початку пандемії в цій країні виявлено 4,3 млн випадків захворювання на коронавірус, зокрема, 126,8 тис. летальних.

В Об’єднаному Королівсті хоча би першу дозу вакцини вже отримала більша половина дорослого населення.

У світі станом на ранок 5 квітня зафіксовано понад 131,9, млн випадків зараження коронавірусом, з них - понад 2,8 млн летальних, одужали вже понад 106,2 млн осіб.

Фото: JEFF J MITCHELL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-