Поблизу узбережжя Аляски базуються російські бомбардувальники та винищувачі – CNN

Поблизу узбережжя Аляски базуються російські бомбардувальники та винищувачі – CNN

Укрінформ
Супутникові знімки показують, що Росія активно нарощує військову потужність в Арктиці та випробовує там новітню зброю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

Телеканал опублікував супутникові знімки, надані компанією Maxar. На них порівнюється місцевість у 2014-2016 роках та в 2020-му.

Знімки демонструють «безперервне нарощування російських військових баз і обладнання на арктичному узбережжі країни». Крім цього, передає телеканал, можна побачити підземні сховища, ймовірно, для російського проєкту безпілотного підводного апарату «Посейдон» з практично необмеженим запасом ходу, та інших нових високотехнологічних озброєнь.

Читайте також: Британські ВМС рік патрулюватимуть в Арктиці для протидії Росії та Китаю – ЗМІ
Читайте також: Війська США в Європі привели у боєготовність через активність РФ біля кордонів УкраїниNYT

Також повідомляється, що в районі Крайньої Півночі РФ поблизу узбережжя Аляски базуються бомбардувальники, винищувачі МІГ-31БМ та нові радіолокаційні системи поблизу узбережжя Аляски.

За словами високопоставленого чиновника Держдепартаменту, очевидно «росіяни кидають військовий виклик Арктиці», включаючи переобладнання старих баз часів холодної війни і будівництво нових об'єктів на Кольському півострові неподалік від Мурманська.

«Росія реконструює аеродроми і радіолокаційні установки радянської епохи, будує нові порти і пошуково-рятувальні центри, збільшує флот атомних і звичайних криголамів», - сказав представник Пентагону Томас Кемпбелл, додавши, що «вона (Росія – ред.) також розширює свою мережу ракетних систем протиповітряної і берегової оборони».

Читайте також: Розвідка не виключає просування окупаційних військ РФ вглиб території України

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на головнокомандувача ЗСУ Руслана Хомчака, РФ стягнула до українського кордону 28 батальйонних тактичних груп.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-