У Франції вироблятимуть вакцину Pfizer

У Франції вироблятимуть вакцину Pfizer

Укрінформ
На території Франції цього тижня розпочнеться виробництво вакцини проти коронавірусу Pfizer-BioNTech.

Про це повідомила державний секретар Міністерства економіки і фінансів Франції Аньєс Панньє-Рюнаши, передає власний кореспондент Укрінформу.

За словами держсекретаря, на території Франції у 2021 році планують виробити щонайменше 250 млн доз вакцини Pfizer-BioNTech.

Виробництво препарату розпочнеться 7 квітня на потужностях компанії Delpharm. Для організації цього виробництва з державного бюджету виділили 20 млн євро.

Окрім цього, французька компанія Fareva планує виробляти німецьку вакцину CureVac, щойно її буде авторизовано на території ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, регулятор Європейського Союзу – Європейське агентство лікарських засобів – наразі схвалив (авторизував) застосування і доступ на європейський ринок чотирьох вакцин проти коронавірусу : Pfizer/BioNTech (США-Німеччина), Moderna (США), Oxford/AstraZeneca (Велика Британія-Швеція), а також Janssen (виробляється бельгійським філіалом американської компанії Johnson&Johnson).

Читайте також: У Туреччині почали вакцинацію Pfizer – за винятком схильних до анафілаксії

Планується, що німецька вакцина CureVac також отримає схвалення в ЄС та окремо у Франції вже до літа. Як заявляє розробник, ця вакцина буде більш конкурентною у порівнянні з препаратами першого покоління, бо її вартість нижча і для повного щеплення достатньо однієї дози.

Фото: Global Look Press/Aurelien Morissard

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-