У Росії Twitter оштрафували двічі за день через контент із закликами до протестів

У Росії Twitter оштрафували двічі за день через контент із закликами до протестів

Укрінформ
Мировий суддя Таганського району Москви визнав Twitter винним у тому, що він не видалив контент із закликами до підлітків вийти на несанкціоновані акції протесту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс.

Сума адміністративного штрафу становить 3 млн 300 тисяч рублів (понад $43 тисячі).

Раніше в п'ятницю мировий суддя Таганського району Москви призначив соцмережі Twitter штраф у розмірі 3 млн 200 тисяч рублів за аналогічне адміністративне правопорушення.

Тож, загальний розмір штрафу Twitter в РФ через невидалений заборонений контент становить 6,5 млн рублів (близько $85 тисяч).

Читайте також: У Росії можуть через місяць заблокувати Twitter

У постанові суду йдеться, що штраф має бути сплачений протягом 60 діб після того, як рішення набере чинності. Таким чином, якщо сьогоднішнє рішення суду не буде оскаржене, Twitter повинен сплатити штраф не пізніше середини червня.

Читайте також: У Росії уповільнили роботу Twitter

Як повідомляв Укрінформ, раніше Роскомнагляд заявив, що оштрафує сім найбільших інтернет-платформ - Facebook, Instagram, Twitter, TikTok, відеохостинг YouTube, а також заборонені в Україні російські соцмережі «ВКонтакте» та «Одноклассники». Відомство також попередило про блокування і штрафи за публікації з завищеними показниками учасників «незаконних мітингів».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-