Російське пропагандистське агентство закриває офіси у Британії

Російське пропагандистське агентство закриває офіси у Британії

Укрінформ
Російське інформаційне агентство Sputnik, яке вважається одним із рупорів кремлівської пропаганди за кордоном, закриває свої офіси у Великій Британії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Times.

У Sputnik заявили, що таке рішення ухвалено через «все більш вороже політичне середовище». Інформагентство перемістить свої представництва в Единбурзі й Лондоні за межі Об’єднаного Королівства – англомовні редакції переїдуть до Москви та Вашингтона для «ефективнішого перерозподілу своїх глобальних ресурсів».

Читайте також: У Франції Russia Today програла суд, де намагалась відмитися від своїх фейків

При цьому зазначається, що минулого тижня працівникам повідомили, що «батьківське» інформагентство «Россия сегодня» (Russia Today, RT) не поновило контракт для британських офісів. Ця угода була основним механізмом фінансування і її дія завершилася 31 березня.

Sputnik почав працювати в Британії у 2016 році – спочатку у Лондоні, а через 2 роки в Единбурзі.

Читайте також: Німецький Commerzbank закриває рахунки Russia today i Ruptly – Ткаченко

Як повідомлялося, торік комітет парламенту Британії з розвідки та безпеки звинуватив агентство Sputnik і телеканал Russia Today у викривленому висвітленні інформації та спробах впливу на демократичні процеси в країні, зокрема на референдум щодо незалежності Шотландії та щодо Brexit.

Фото: The Times

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-