«Корона - це брехня»: центри вакцинування у Данії стали об’єктами нападів

«Корона - це брехня»: центри вакцинування у Данії стали об’єктами нападів

Укрінформ
У низці регіонів Данії протягом останніх кількох днів центри тестування населення на коронавірус та вакцинування стали об’єктами нападів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Local.

Йдеться про підпали та акти вандалізму.

Так, наприклад, у місті Редекро з населенням у 6 тис. людей на півдні Ютландії зловмисники зламали кілька покажчиків, що вказували напрямок до центрів вакцинації і тестування.

Поліція регіону підтвердила інцидент і закликала потенційних свідків зв'язатися з ними.

Інші вивіски були зафарбовані зеленою фарбою і фразами на кшталт «До біса ВООЗ», «До біса фашистів ВООЗ» і «Корона - це брехня».

Читайте також: У Данії послаблення карантинних обмежень розпочнеться з відновлення роботи шкіл

У місті Хобро на півночі Ютландії центр вакцинації і тестування також зазнав вандалізму: там уночі були вкрадені вивіски.

Тим часом центр вакцинації в Сількеборзі, центральна Ютландія, став об'єктом спроби підпалу. Коробку з масками підпалили всередині контейнера для сміття. Потім злочинець або злочинці спробували проштовхнути контейнер через скляні двері в центр вакцинації.

Вогонь не поширився будівлею, але поліція дуже серйозно ставиться до ситуації і шукає свідків.

Усе це пов’язують із ростом антикарантинних, антивакциних настроїв та відповідних конспірологічних теорій серед населення багатьох держав Європи.

Як повідомлялося, в Данії з початку пандемії загалом виявлено 230,6 тис. випадків COVID-19, зокрема, 2,4 тис. летальних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-