У Польщі - найвищий добовий показник смертності від COVID-19 з початку року

У Польщі - найвищий добовий показник смертності від COVID-19 з початку року

Укрінформ
У Польщі за минулу добу, 30 березня, зафіксовано 32 874 нові випадки інфікування коронавірусом, померли 653 особи, що є найвищим показником від початку цього року.

Про кількість інфікованих поінформувало в середу МОЗ Польщі у Твіттері, передає Укрінформ.

Кількість померлих за минулу добу є найвищою від початку цього року і другим найвищим показником від початку пандемії. Найбільше померлих (674 особи) було зафіксовано в Польщі 25 листопада минулого року.

Найбільше випадків інфікування за минулу добу підтверджено у Сілезькому (Катовіце), Мазовецькому (Варшава) та Великопольському (Познань) воєводствах.

У Сілезькому воєводстві на півдні країни склалася дуже складна ситуація, оскільки в останні дні кількість нових випадків інфікування б’є рекорди від початку пандемії. За останню добу у воєводстві зафіксовано понад 6 тис. нових випадків інфікування COVID-19. Через нестачу ліжкомісць для COVID-пацієнтів інфікованих перевозять каретами швидкої допомоги до лікарень інших воєводств, зокрема Опольського, Малопольського, Свентокшиського, Лодзького воєводств. У середу глава МОЗ Адам Недзельський візьме участь у засіданні кризового штабу, розгорнутого у воєводстві з приводу складної пандемічної ситуації.

У Польщі з понад 40 тис. ліжкомісць для COVID-пацієнтів зайнятими є близько 77%, а з близько 4 тис. місць, підключених до апаратів ШВЛ, зайнятими є понад 78%.

Читайте також: «Британський» штам коронавірусу виявили вже у 130 країнах – ВООЗ

Як повідомив у середу глава польського уряду Матеуш Моравецький, після завершення третьої хвилі пандемії коронавірусу усі розгорнуті тимчасові лікарні буде використано для “постковідної” реабілітації інфікованих.

Як повідомлялося, від початку пандемії у Польщі інфікувалися понад 2,3 млн людей, померли більше 53 тис.

Станом на сьогодні у Польщі виконано понад 6 млн щеплень, понад 2 млн отримали вже дві дози вакцини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-