Президент Бразилії звільнив відразу шістьох міністрів

Президент Бразилії звільнив відразу шістьох міністрів

Укрінформ
Бразильський президент Жаїр Болсонару в понеділок змінив шість своїх міністрів у результаті перестановок, які, очевидно, мають забезпечити більшу лояльність у зв'язку зі розростанням кризи COVID-19 у країні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

Так, протягом дня колишні міністри оприлюднили заяви про відставку. Першими оголосили про свою відставку глави двох найважливіших міністерств: МЗС і Міноборони.

Колишній міністр оборони Фернандо Азеведо-і-Сілва виступив із заявою, в якій говорилося, що він «зберіг збройні сили як державний інститут». Його замінить генерал армії Брага Нетту, колишній міністр уряду.

У свою чергу, громадянською канцелярією глави держави тепер керуватиме секретар у справах уряду Луїс Едуарду Рамос, який поступився своєю посадою депутату нижньої палати Національного конгресу Флавії Арруде.

Міністр закордонних справ Ернесту Араужу залишив свою посаду після того, як був покритикований депутатами, що не зумів забезпечити додаткові поставки в країну вакцин від коронавірусу.

Бразильський міністр юстиції та громадської безпеки Андре Мендонса змінив Жозе Леві Меллу на посаді генерального прокурора. А самим Мін'юстом Бразилії відтепер керує представник федеральної поліції Андерсон Густаву Торрес.

Читайте також: У Бразилії знову фіксують найвищі показники смертності від початку пандемії

Як повідомлялося, в Бразилії дуже напружена епідеміологічна ситуація: країна зараз знаходиться на другому в світі місці після США за кількістю інфікувань COVID-19 (більш як 12,5 мільйона). Сам президент Болсонару раніше не раз потрапляв під критику за своє скептичне ставлення до карантинних обмежень на тлі пандемії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-