В Албанії стартувала масова вакцинація перед туристичним сезоном

В Албанії стартувала масова вакцинація перед туристичним сезоном

Укрінформ
Албанія в неділю розпочала кампанію з масової вакцинації населення від коронавірусу перед літнім туристичним сезоном.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Ekathimerini.

Масову вакцинацію розпочали після того, як країна отримала 192 тис. доз китайської вакцини Sinovac, йдеться у повідомленні.

Зазначається, що сотні людей віком від 70 років зібралися на головній площі Скандербега у Тирані, щоб зробити щеплення у двох великих наметах, організованих для вакцинації населення.

Вакцинація у балканських країнах проводилася повільно з середини січня до появи вакцини Sinovac: Албанія отримала менш як 100 тис. доз компаній Pfizer, AstraZeneca і Спутник V.

На даний момент у країні вакциновано 65 тисяч медичних працівників, людей віком від 80 років, а також шкільних вчителів.

Читайте також: У Бразилії не було зафіксовано важких побічних ефектів вакцини CoronaVac - посол

Як пише видання, Албанія з населенням 2,8 мільйона осіб підписала контракти на поставку приблизно 2,5 мільйона доз вакцини Pfizer, AstraZeneca, Спутник V і Sinovac. Крім того, уряд країни продовжує працювати над укладенням нових контрактів на вакцини, щоб прищепити усе населення до початку 2022 року.

Минулого тижня прем'єр-міністр Еді Рама вирушив до Туреччини і привіз 192 тис. доз препарату Sinovac. Решта 500 тис. доз препарату Sinovac, які повинна отримати Албанія, надійдуть через два місяці.

Рама також сказав, що Sinovac побудує в Албанії завод з виробництва різних вакцин.

Таким чином албанський уряд намагається підготувати країну до прийому туристів цього літа. За роки до спалаху вірусу туризм став важливою галуззю економіки країни.

«Я вважаю, що цей туристичний сезон буде більш вільним», - сказав Рама журналістам після відвідування центру вакцинації на площі.

Іноземним туристам, які прибувають в Албанію, не потрібно пред'являти докази того, що їм було зроблено щеплення від коронавірусу.

За даними Worldometer, станом на 29 березня в Албанії зареєстровано понад 124 000 випадків коронавірусу і 2210 підтверджених випадків смерті.

Читайте також: Мадуро запропонував міняти вакцини на нафту

Як повідомляв Укрінформ, у світі загалом із початку пандемії зафіксовано 127 776 580 випадків COVID-19, зокрема 2 796 168 летальних. Водночас кількість людей, що вже одужали від цієї хвороби, становить 102 967 241.

Фото: Belga

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-