У М'янмі військові обстріляли жалобну церемонію - ЗМІ

У М'янмі військові обстріляли жалобну церемонію - ЗМІ

Відео
Укрінформ
Сили безпеки у М'янмі відкрили вогонь на жалобній церемонії поблизу міста Янгона.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на очевидців, передає Укрінформ.

Люди по всій країні збираються сьогодні, щоб оплакати 114 убитих напередодні мітингувальників. Зокрема, у місті Баго під час прощання з загиблим 20-річним студентом силовики відкрили вогонь по присутніх. Людям вдалося втекти.

Як зазначається, у неділю вбито щонайменше трьох людей. Водночас тисячі жителів сіл у прикордонних районах тікають до Таїланду на тлі наступу військових на місцевих ополченців, які активізувались після перевороту 1 лютого.

Читайте також: Військові 12 країн засудили путчистів М'янми

За словами очевидців, серед убитих у суботу було щонайменше шестеро дітей віком від 10 до 16 років.

Як повідомлялося, минулої доби у М'янмі 114 осіб були вбиті у низці міст під час розгону протестів проти військового перевороту.

1 лютого військові у М'янмі відсторонили від влади цивільне керівництво держави та оголосили надзвичайний стан. Вони обґрунтовували свої дії заявами про маніпуляції на парламентських виборах у листопаді.

Керівник правлячої партії М'янми "Національна ліга за демократію", очільниця МЗС та фактичний лідер країни Аун Сан Су Чжи та президент Он М'їн були заарештовані.

Читайте також: У М’янмі звільнили понад 600 ув’язнених протестувальників

Колишній генерал та віцепрезидент М'їн Све тепер виконуватиме роль перехідного голови держави. Проте вся повнота влади належатиме керівнику збройних сил Мін Аун Хлайну, поки діятиме надзвичайний стан.

Багато країн засудили цей переворот. У М'янмі противники перевороту проводять масові протести, які силовики жорстоко придушують, застосовуючи й зброю.

Кілька країн Заходу, зокрема США, запровадили санкції проти військових М’янми або заявили про готовність до такого кроку.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-