Китай запровадив санкції у відповідь проти США і Канади

Китай запровадив санкції у відповідь проти США і Канади

Укрінформ
Уряд Китаю запровадив санкції проти США і Канади у відповідь на включення до санкційного переліку двох китайських можновладців, причетних до переслідування етнічних уйгурів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Міністерства закордонних справ Китайської Народної Республіки.

Як заявили в міністерстві, США і Канада запровадили «однобічні санкції стосовно відповідних фізичних та юридичних осіб у Сіньцзяні 22 березня на підставі чуток і дезінформації».

У відповідь Китай наклав санкції стосовно голови Комісії США з міжнародної релігійної свободи (USCIRF) Гейл Манчин, заступника голови USCIRF Тоні Перкінса, члена парламенту Канади Майкла Чонга, а також підкомітету з міжнародних прав людини і постійного комітету із закордонних справ і міжнародного розвитку Палати громад Канади.

«Відповідним особам заборонено в'їзд на материкову частину Китаю, до Гонконгу і Макао, а громадянам і установам Китаю забороняється вести справи з відповідними особами і здійснювати обміни з відповідними організаціями», - йдеться в заяві. Попередні санкції Китаю стосовно осіб із США, які «серйозно підірвали суверенітет і інтереси Китаю з питань, пов'язаних з Сіньцзяном», лишаються чинними.

Читайте також: Китай запроваджує санкції проти Британії за підтримку уйгурів

Як повідомлялося, 22 березня США і Канада оголосили про запровадження санкцій проти двох високопосадовців, керівників Сінцзянського автономного округу Китаю, причетних до переслідування і тортур етнічних уйгурів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-