Швеція поновлює щеплення вакциною AstraZeneca

Швеція поновлює щеплення вакциною AstraZeneca

Укрінформ
Швеція відновить використання вакцини від коронавірусу компанії AstraZeneca для людей віком від 65 років.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Вакцина дуже корисна для людей похилого віку, серед яких багато людей щодня тяжко хворіють… У той же час ми не спостерігали таких рідкісних і серйозних побічних ефектів серед наших літніх людей. Це є підставою для того, чому ми скасовуємо заборону (використовувати вакцину AstraZeneca – ред.) для людей старше 65 років», - сказав генеральний директор агентство охорони здоров'я Йохан Карлсон.

Більшість країн, які тимчасово призупинили щеплення вакциною AstraZeneca, вже відновили введення вакцини відповідно до рекомендацій медичного регулятора ЄС та Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Водночас Данія вирішила продовжити призупинення щеплення вакциною AstraZeneca ще на три тижні, оскільки продовжує оцінювати її дію.

Читайте також: Туреччина отримала 1,4 мільйона доз вакцини Pfizer/BioNtech

Як повідомляв Укрінформ, у Данії та Норвегії заявили про можливе утворення тромбів після щеплення медичним засобом компанії AstraZeneca.

З початку березня понад 15 країн Європи призупинили застосування британсько-шведської вакцини Oxford/AstraZeneca через випадки виникнення тромбів.

Європейська агенція з лікарських засобів (EMA) заявила, що проведені дослідження не виявили жодних ознак, які вказували б на підвищені ризики виникнення тромбів у крові пацієнтів, вакцинованих засобом проти COVID-19 виробництва AstraZeneca.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-