Служба держбезпеки Латвії вважає невійськові дії Росії незмінною загрозою для країни

Служба держбезпеки Латвії вважає невійськові дії Росії незмінною загрозою для країни

Укрінформ
Служба державної безпеки Латвії вважає головною незмінною загрозою конституційному ладу держави невійськові дії Росії, спрямовані на підрив довіри до демократичних принципів і легітимності латвійської влади, а також союзників Латвії – НАТО і Європейського Союзу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Служба зовнішньої розвідки України.

Зазначається, що особлива увага латвійської спецслужби приділена тим зусиллям, які російська влада фокусує на молоді, намагаючись залучити її до «руського міра». У СДБ оперують фактами про спроби російських дипломатів та підконтрольних Москві «громадських організацій» республіки відшукати серед латвійської молоді потенційних лідерів «руського міра», здатних у перспективі забезпечувати реалізацію інтересів Кремля.

Читайте також: Чи можна заборонити ідеологіюруского міразаконом?

З цією ж метою Росія намагається залучати російськомовну молодь Латвії до навчання в російських вишах, додали у латвійській спецслужбі, підкресливши, що відбір кандидатів для оплаченого російською стороною навчання проходить під пильним наглядом російських дипломатів. СДБ прогнозує, що квоти на безкоштовне навчання в Росії незабаром збільшаться, оскільки саме студенти, на переконання Кремля, є перспективними джерелами інформації і потенційними агентами впливу.

Загалом СДБ зазначає, що в минулому році загроза інтересам національної безпеки держави з боку недружніх Латвії іноземних спецслужб залишалася незмінно високою. При цьому, як і у попередні роки, найбільш серйозні загрози виходили від російських спецслужб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-