Канада запровадила санкції проти Росії через отруєння Навального

Канада запровадила санкції проти Росії через отруєння Навального

Укрінформ
Канада запровадила санкції проти дев’ятьох високопосадовців РФ, відповідальних за порушення прав людини у країні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це оголосили у канадському МЗС.

“Це рішення привертає увагу до погіршення ситуації із правами людини у Росії та звуження простору для громадянського суспільства та незалежних голосів. Санкції - складова зосереджених дипломатичних зусиль із тиску на високопоставлених осіб в адміністрації Росії, залучених до спроби вбивства Олексія Навального, його переслідування та утисків російських громадян, які виступали проти жорсткого й іноді насильницького ставлення до нього”, - наголосили у МЗС.

Читайте також: США запровадили санкції проти Росії через спробу вбивства Навального

Зазначається, що нові санкції запроваджено проти таких посадовців РФ: директора Росгвардії Віктора Золотова, керівника ФСБ Олександра Бортнікова, керівника Федеральної служби виконання покарань Олександра Калашникова, генерального прокурора Ігоря Краснова, начальника управління президента з внутрішньої політики Андрія Ярина, заступників міністра оборони Олексія Криворучка та Павла Попова, повноважного представника президента у Сибірському федеральному окрузі Сергія Міняйла та першого заступника голови адміністрації президента РФ Сергія Кирієнка.

Все майно підсанкційних осіб на території Канади заморожується, а їм самим забороняється в’їзд до країни.

Читайте також: У Навального в колонії різко погіршився стан здоров’я - адвокат

“Канада підтримує народ Росії у його прагненні втілювати право на вільне самовираження та мирно збиратися без страху переслідувань”, - наголосили у зовнішньополітичному відомстві Канади.

Як повідомлялося,17 січня Олексія Навального затримали в московському аеропорту, як тільки він повернувся з Німеччини, де проходив лікування після отруєння речовиною з групи «Новічок». Після цього суд на вимогу ФСВП замінив його умовний термін у справі «Ів Роше» на реальний.

15 березня Навальний підтвердив, що перебуває у виправній колонії №2 у Покрові Владимирської області.

ЄСПЛ вимагає звільнити Навального у зв'язку із загрозою його життю і здоров'ю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-