У Британії річниця першого локдауну - згадують жертв пандемії

У Британії річниця першого локдауну - згадують жертв пандемії

Укрінформ
В Об’єднаному Королівстві сьогодні – 23 березня – відзначають річницю від введення першого локдауну, спричиненого поширенням пандемії COVID-19, і віддають шану тим 126 тисячам своїх громадян, які загинули від цієї інфекції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Британців закликали вшанувати пам’ять жертв пандемії хвилиною мовчання та вийти до дверей своїх осель зі свічками чи лампадами о 20 годині.

Офіційні дані свідчать, що станом на 23 березня 2020 року, коли британський прем’єр Борис Джонсон вперше запровадив у країні загальнонаціональний локдаун, менше 1 тисячі британців померли від коронавірусу. Тепер же ця цифра становить понад 126 тисяч, що є найбільшим показником у Європі та п’ятим у світі.

Читайте також: У світі зафіксували понад 124,3 мільйона випадків коронавірусу

Перехворіли за рік понад 4,3 мільйона жителів Великої Британії, включно з прем’єром Борисом Джонсоном, якого свого часу навіть госпіталізували в реанімацію.

Глава британського уряду заявив, що цей рік став «роком величезних втрат для усіх», та що минулий рік був «одним із найважчих в історії Британії».

Як повідомляв Укрінформ, щеплення від COVID-19 принаймні першою дозою отримали вже 28 мільйонів британців – приблизно половина населення країни. А субота, 20 березня, стала днем з рекордною кількістю щеплень - 844 285 за добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-