У США переглянуть скасування смертного вироку бостонському терористу Царнаєву

У США переглянуть скасування смертного вироку бостонському терористу Царнаєву

Укрінформ
Верховний суд США ухвалив переглянути рішення апеляційного суду, який скасував смертний вирок Джохару Царнаєву, засудженого за організацію теракту під час Бостонського марафону в 2013 році.

Про це повідомляє CNN, передає Укрінформ.

«У понеділок Верховний суд погодився переглянути рішення суду нижчої інстанції, яке скасувало смертний вирок Джохару Царнаєву – одному з братів, засуджених за організацію вибуху під час Бостонського марафону в 2013 році, у результаті якого загинули троє глядачів, сотні людей постраждали», - йдеться у повідомленні.

У липні минулого року федеральний апеляційний суд скасував смертний вирок Царнаєву, однак постановив, що той має до скону відбувати покарання. Тоді була врахована позиція адвокатів, які наполягали на необ’єктивному відборі присяжних, що призвело до ухвалення упередженого вироку. Після цього Міністерство юстиції США звернулося до Верховного суду з проханням скасувати рішення апеляційного суду.

Очікується, що Верховний суд США розгляне справу пізніше цього року.

Читайте також: У США вперше за майже 70 років стратили жінку

Як повідомлялося, Джохар Царнаєв був засуджений у 2015 році за загибель Кристл Кемпбелл, Мартіна Річарда, Лінгзі Лу внаслідок вибуху на марафоні в Бостоні в 2013 році, а також за вбивство поліцейського Шона Коллієра.

Царнаєв утримується у федеральній в'язниці у Флоренсі, штат Колорадо, США.

Фото: Nicolaus Czarnecki/Zuma/TASS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-