Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Кремлівські хамські лапша та капусняк…

Кремлівські хамські лапша та капусняк…

Блоги
Укрінформ
Не складно заплутатися у лабіринтах «високої» кремлівської політики

Коли Путін ще тільки починав вправлятися у хамстві відносно Заходу взагалі й міжнародних організацій – зокрема, мені потелефонував мій колега з Української редакції «Радіо Свобода» у Празі.

Михайло, так звали колегу, був дуже досвідченим журналістом, з добротною політологічною освітою, яку він отримав у Штатах і в Римі, зі знанням кількох мов. Американець українського походження, причому вихований у послідовно патріотичному дусі, російську мову Михайло вивчати не мав ані можливості, ані бажання. Наприклад, модний серед його університетських однокашників роман Достоєвського «Преступление и наказание» – ну, там де мєщанін, зовсім як Байден Путіну, говорить Раскольнікову: Убівца! – так от, цей роман Михайло читав у англійському перекладі.

- Що там Путін казав із приводу спостерігачів на виборах? – спитав мене Михайло.

Радий бути корисним колезі, я почав розумувати над категоричною відмовою Путіна сприйняти вимоги Бюро з демократичних інститутів і прав людини, заходився конструювати складні геополітичні схеми, прогнозувати можливі реакції й наслідки…

- Добре-добре, – нетерпляче перервав мій напрям думання високий Михайло. – Це зрозуміло. Але причому тут капусняк?

- Капусняк? Який капусняк?!

- Казав Путін про капусняк, точно казав!

Упевнений, що мій високоосвічений колега щось безнадійно переплутав, я все ж таки вирішив переслухати фрагмент щорічної прес-конференції Путіна.

Михайло майже не помилився. Відповідаючи на запитання кореспондента «Известий», Путін хамовато заявив, що абревіатура Бюра з демократичних інститутів і прав людини «неблагозвучна для російського вуха» і під улесливе гигикання присутніх глузливо підсумував: "Пусть жену свою учат щи варить!"

Синхроністка переклала «щі» як «cabbage soup», який чиказька Михайлова мама, народжена у Бережанах, завжди називала капусняком.

І все це остаточно заплутало колегу в лабіринтах високої кремлівської політики.

Віктор Єленський
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-