ЄС закликає Росію розслідувати викладені «Новой газетой» факти тортур та страт у Чечні

ЄС закликає Росію розслідувати викладені «Новой газетой» факти тортур та страт у Чечні

Укрінформ
Європейський Союз закликав Російську Федерацію покласти край кампанії погроз та залякування, яка була розгорнута проти російського видання «Новая газета» після оприлюднення інформації про тортури та страти у Чечні.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у заяві речника ЄС, що оприлюднена сьогодні на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

«Після публікації в виданні «Новая Газета» статті Єлени Мілашиної про позасудові вбивства у Чечні як журналіст, так і видання піддалися неприйнятній вербальній атаці, триваючій кампанії дискредитації та залякування з боку владних структур Чечні. Європейський Союз очікує, що російська влада покладе край цим атакам та проведе розслідування інформації, що розкрита в цій статті», - йдеться у заяві.

Читайте також: Брат сирійця, якого розчленували «вагнерівці», передав до Слідкому РФ докази їхньої провини

Як зазначається у документі, стаття Єлени Мілашиної доповнює вже масштабний масив достовірних повідомлень від медіа та міжнародних правозахисних організацій, які у деталях фіксують продовження порушення прав людини в Чечні. Всі випадки позасудових страт, тортур та інших важких форм порушення прав людини, що були скоєні протягом кількох років, мають бути розслідувані, а ті, хто несе за них відповідальність, мають бути притягнуті до відповідальності.

Читайте також: Хіматака на «Новую газету» в Москві: отруйний газ розпорошив фальшивий кур'єр

«Європейський Союз очікує, що Російська Федерація буде дотримуватися своїх міжнародних та внутрішніх зобов’язань щодо прав людини та фундаментальних свобод. Журналісти мають отримати можливість працювати у безпечних умовах, без остраху репресій», - йдеться у заяві речника ЄС.

Як повідомлялося, 15 березня поточного року опозиційне російське видання "Новая газета" оприлюднило матеріал Єлени Мілашиної щодо фактів позасудових розправ над мешканцями Чечні з боку місцевих правоохоронних органів. В цей же день редакція заявила про ураження невідомою хімічною речовиною будівлі, де розташована редакція.

Після оприлюднення фактів щодо скоєних злочинів офіційна влада Чечні розгорнула цькування на адресу видання та журналіста, оголосило їх такими, що є «іноземними агентами» та працюють на «західні спецслужби». Спецслужби Чечні вдалися до прямих погроз фізичної розправи над журналістами видання «Новая газета».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-