Партія Меркель не змогла перемогти на виборах у двох землях Німеччини

Партія Меркель не змогла перемогти на виборах у двох землях Німеччини

Укрінформ
Вибори в ландтаги - місцеві парламенти - у федеральних землях Райнланд-Пфальц і Баден-Вюртемберг стали неприємним сюрпризом для Християнсько-демократичного союзу.

Судячи з перших підсумків, ця партія, яка є владною на федеральному рівні, зазнала істотного просідання рейтингу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За попередніми підрахунками, який веде телеканал ARD, в Райнланд-Пфальці ХДС утратив 5%, здобувши 26,8% підтримки. У Баден-Вюртемберзі консерватори недоотримали 3,4% у порівнянні з попередніми виборами й набрали 23,6%, що стало взагалі їхнім найгіршим результатом у регіоні. Утім, в обох випадках партія канцлера Ангели Меркель зберегла за собою друге місце.

Читайте також: У двох регіонах Німеччини ідуть місцеві вибори, які вважають перевіркою партії Меркель

Очевидно, що в обох землях залишаться чинні прем’єри: в Райнланд-Пфальці впевнено перемогли «Зелені» (32,4%) з Вінфрідом Кретчманонном на чолі, в Баден-Вюртемберзі до перемоги з 36% підтримки привела Соціал-демократичну партію Малу Драєр.

Та в будь-якому разі переможці будуть змушені шукати партнерів для створення коаліції.

Правопопулістська «Альтернатива для Німеччини» посіла третє місце у Баден-Вюртемберзі, у Райнланд-Пфальці вона ділить третє місце з соціал-демократами. В обох регіонах ця партія втратила у порівнянні з попередніми виборами 2016 року.

Читайте також: Наступник Меркель про розширення ЄС: Ми повинні підтримати Україну

Представники ХДС уже назвали сьогоднішній день «не добрим» для себе. Так оцінив його президент Бундестагу Вольфганг Шойбле, при цьому визнавши, що «це було передбачувано». Генеральний секретар ХДС Пауль Цимак зауважив, що очікував кращих результатів.

Вибори у цих двох землях відкрили у Німеччині «виборчий марафон суперроку». У вересні мають пройти вибори в Бундестаг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-