AstraZeneca пояснила скорочення постачання вакцини до ЄС експортними обмеженнями

AstraZeneca пояснила скорочення постачання вакцини до ЄС експортними обмеженнями

Укрінформ
Доставка 30 мільйонів доз вакцини проти COVID-19 виробництва AstraZeneca залежить від схвалення європейським регулятором постачання із заводу в Нідерландах.

 Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

AstraZeneca назвала експортні обмеження однією з причин скорочення постачання до Євросоюзу.

Англо-шведський виробник ліків заявив, що спробує доставити до ЄС 30 мільйонів доз до кінця березня. Це значно менше в порівнянні з договірними зобов'язаннями в 90 мільйонів, а також попередньою обіцянкою, даною минулого місяця, поставити до ЄС 40 мільйонів доз.

За словами виробника, постачання буде залежати від дозволу регулюючих органів ЄС на постачання із заводу з виробництва вакцин в Лейдені, яким керує субпідрядник компанії Halix.

У AstraZeneca припускають, що завод Halix отримає зелене світло 25 березня.

Читайте також: ВООЗ дозволила екстрене застосування вакцини Johnson & Johnson

Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) підтвердило, що завод Halix ще не був схвалений, і відмовилося коментувати, коли може бути надано якийсь дозвіл з цього питання.

Лідери ЄС останнім часом зазнають критики за набагато більш повільне розгортання вакцин в порівнянні з, наприклад, Великою Британією, через більш тривалий процес затвердження та закупівель, а також через неодноразові затримки постачання з боку AstraZeneca і інших виробників ліків.

Читайте також: ВООЗ рекомендує продовжити застосування вакцини AstraZeneca

Як повідомляв Укрінформ, Данія, Ісландія, Норвегія, Румунія, Болгарія, Таїланд призупинили використання COVID-вакцини AstraZeneca через повідомлення про можливі побічні наслідки виникнення тромбів.

Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) заявило, що проведені дослідження не виявили жодних ознак, які вказували б на підвищені ризики виникнення тромбів у крові пацієнтів, вакцинованих препаратом проти COVID-19 виробництва Oxford-AstraZeneca.

Фото: scanpix

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-