ЄС скасував санкції проти офіційних осіб Єгипту

ЄС скасував санкції проти офіційних осіб Єгипту

Укрінформ
Рада ЄС вирішила скасувати санкції та вивести з санкційного списку офіційних осіб Єгипту, які були визначені як такі, що є відповідальними за зловживання державними фондами Єгипту.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена у п’ятницю на сайті Європейської Ради.

«Рада ЄС вирішила сьогодні відкликати рамкові правила щодо запровадження санкцій проти осіб, що ідентифіковані як відповідальні за зловживання державними фондами Єгипту, і у цьому зв’язку скасувати обмежувальні заходи, які застосовувалися проти дев’яти єгиптян», - йдеться у повідомленні.

Ці обмежувальні заходи від початку були застосовані у 2011 році, та були спрямовані на допомогу уряду Єгипту у відновленні втрачених державних фондів. Санкції передбачали заморожування активів осіб, що були включені до санкційного списку, та забороняли персонам або установам в ЄС надавати будь-які фонди або економічні ресурси людям, проти яких були введені санкції. Рада ЄС дійшла висновку, що згаданий режим санкцій виконав своє призначення.

Читайте також: Єгипет запевнив Україну, що забезпечує найвищі стандарти обслуговування туристів під час пандемії

Як зазначається, санкції ЄС проти третіх країн не є покаранням, вони використовуються як інструмент для поліпшення ситуації в цих країнах та для усунення порушень та зловживань з боку конкретних осіб.

Як повідомлялося, сьогодні Рада ЄС своїм рішенням продовжила на наступні шість місяців, до вересня 2021 року, санкції ЄС у зв’язку із діями, що порушують або несуть загрозу територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України, під дію яких підпадають 177 осіб та 48 установ РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-