Канадська опозиція закликала посилити санкції проти Росії

Канадська опозиція закликала посилити санкції проти Росії

Укрінформ
Канаді слід запровадити санкції проти росіян, відповідальних за отруєння та свавільне затримання Олексія Навального.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив депутат від Консервативної партії та тіньовий міністр закордонних справ Канади Майкл Чонг.

“Консерватори повторюють свій заклик до уряду стосовно необхідності приєднання до європейських та американських союзників в накладенні санкцій на російських посадовців, відповідальних за порушення прав людини та міжнародної угоди про хімічну зброю”, - сказав Чонг.

Читайте також: Канада продовжить тиск на Росію для припинення порушень прав людин - МЗС

За його словами, Консервативна партія вимагає посилення тиску на Росію “вже протягом місяців”.

“Сформований Ліберальною партією уряд говорить про роботу на міжнародній арені та підтримку заснованого на правилах міжнародного порядку, однак, отримавши шанс, не діє”, - наголосив опозиціонер.

Як повідомлялося, 2 березня Євросоюз і США запровадили санкції проти Росії за переслідування Навального. Канада підтримала цей крок, але не запроваджувала власних санкцій, хоча проти двох з чотирьох посадовців, які потрапили під санкції ЄС, вже діють канадські обмежувальні заходи.

Читайте також: Канада підтримує рішення США та Євросоюзу ввести санкції проти Росії

Під обмежувальні заходи ЄС потрапили генпрокурор Росії Ігор Краснов, глава СК Олександр Бастрикін, голова Росгвардіі Віктор Золотов і директор ФСВП Олександр Калашников.

США ввели санкції проти Краснова і Калашникова, а також проти російських чиновників, які потрапили до санкційного списку ЄС ще восени: першого заступника голови адміністрації президента РФ Сергія Кирієнка, директора ФСБ Олександра Бортнікова, заступників міністра оборони Олексія Криворучка і Павла Попова, начальника управління Кремля з внутрішньої політики Андрія Яріна.

Крім того, до списку санкцій США включені кілька російських НДІ.

Читайте також: Стало відомо, у якому СІЗО сидить Навальний

Як відомо, 17 січня Олексія Навального затримали в московському аеропорту, тільки-но він повернувся з Німеччини, де проходив лікування після отруєння речовиною з групи «Новічок». Після цього суд на вимогу ФСВП замінив його умовний термін у справі «Ів Роше» на реальний.

ЄСПЛ зажадав звільнити Навального у зв'язку із загрозою його життю і здоров'ю.

Читайте також: У Росії дали перший реальний строк після акцій на підтримку Навального

Минулого тижня Навального, який майже півтора місяця провів у слідчому ізоляторі «Матроська тиша», етапували в колонію. За даними ЗМІ, політика доставили у ВК №2 в місті Покров Володимирської області. З урахуванням часу, проведеного під домашнім арештом і в СІЗО, Навальний перебуватиме в колонії близько двох з половиною років.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-