Індія обурена дебатами щодо її сільськогосподарської реформи у британському парламенті

Індія обурена дебатами щодо її сільськогосподарської реформи у британському парламенті

Укрінформ
МЗС Індії викликало Верховного комісара Великої Британії в країні через "необгрунтоване та тенденційне обговорення" індійської сільськогосподарської реформи та протестів фермерів у британському парламенті.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Три нові сільськогосподарські закони, ухвалені владою Індії наприкінці минулого року, призвели до тривалих протестів фермерів.

Дискусія щодо цих подій серед законодавців Великої Британії в понеділок викликала обурення у Нью-Делі, який звинувачує британських парламентаріїв у втручанні у внутрішні справи Індії.

Читайте також: Суд Бразилії анулював вирок експрезиденту у справі про корупцію

Міністр закордонних справ Індії Харш Вардхан Шрінгла заявив Александру Еллісу, який був призначений британським посланником на початку цього року, що дебати "були грубим втручанням в політику іншої демократичної країни"

Також, міністр порадив, британським парламентарям утримуватися від практики проведення дискусій "шляхом викривлення подій, особливо стосовно іншої демократичної країни".

Представник Великої Британії в Індії, відмовився коментувати цю ситуацію.

Як повідомляв Укрінформ, масштабна хвиля фермерських протестів триває в Індії вже кілька місяців через нові урядові ринкові реформи в аграрному секторі.

Читайте також: Депутат Бундестагу йде у відставку через скандал із закупівлею масок

Як відомо, учасники протесту не задоволені трьома прийнятими у вересні законами, які передбачають ліквідацію посередництва та підвищення прибутків фермерів шляхом надання їм можливості продавати свою продукцію на комерційному ринку в будь-якій точці країни. Протестувальники вважають, що насправді ці закони дають велику владу перекупникам, загрожують незалежності селянських господарств, а також призведуть до скасування гарантованої мінімальної закупівельної ціни на сільгосппродукцію.

На думку багатьох фермерських спілок та селянських об'єднань, нові закони прийняті в інтересах великих агрокомпаній, які тепер поглинуть дрібних виробників. Кілька раундів переговорів з центральною владою поки ні до чого не привели: протестувальників цікавить лише повне скасування законів, в той час, як уряд готовий обговорювати лише поправки до них та відтермінування уведення законів у дію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-