У Данії ліквідували підпільну фабрику сигарет, серед затриманих - українці

У Данії ліквідували підпільну фабрику сигарет, серед затриманих - українці

Укрінформ
У Данії знешкоджена злочинна група з 13 осіб, серед яких виявилися громадяни Польщі й України, яка займалася виготовленням та збутом в Європі підроблених цигарок. Вартість контрафактної «продукції», яка була вилучена під час операції, перевищила 14 мільйонів євро.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена у вівторок на сайті Європолу.

«Усього 13 осіб були арештовані в Данії за підозрою у контрабанді підроблених цигарок, які випускалися на підпільній фабриці та призначалися для збуту у Великобританії. Серед арештованих – громадяни Польщі та України. Вилучено 11 мільйонів цигарок, 11 тон сировини тютюну та повна лінія виробництва. Нарізі триває судова експертиза, щоб встановити виробничу потужність цієї фабрики, яка попередньо оцінюється у мільйони цигарок на тиждень», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, вартість вилучених тютюнових виробів на «чорному ринку» Великобританії сягає 13 мільйонів євро. На додаток до цього правоохоронці вилучили контрабандні цигарки виробництва цього ж угруповання на суму ще в 1 мільйон євро, які вже були завантажені у морський контейнер у Нідерландах та підготовлені до відправки на ринок збуту.

«Своєчасний обмін оперативною інформацією через Європол між слідчими Данії, Нідерландів і Польщі став визначальним для успіху цієї операції, яка проведена у рамках Європейської багатосторонньої платформи проти кримінальних загроз (European Multidisciplinary Platform Against Criminal Threats - EMPACT)», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Прикордонники заблокували контрабанду цигарок до Румунії на майже ₴300 тисяч

Як вже повідомлялося, Європейський Союз послідовно працює над створенням об’єднаної інформаційної системи у кримінальних розслідуваннях та над підвищенням рівня взаємодії між правоохоронними органами окремих країн ЄС у боротьбі із транскордонними злочинами, включаючи обмін оперативними даними.

За оцінкою Єврокомісії, організовані злочинні угруповання на території ЄС реалізують близько 65 мільярдів цигарок щороку, при цьому втрати бюджету ЄС та національних бюджетів європейських країн оцінюються у близько 10 мільярдів євро неотриманого прибутку та податків щороку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-