МОК відмовився визнавати сина Лукашенка главою олімпійського комітету Білорусі

МОК відмовився визнавати сина Лукашенка главою олімпійського комітету Білорусі

Укрінформ
Виконавчий комітет Міжнародного олімпійського комітету (МОК) не визнав підсумки виборів президента Національного олімпійського комітету Білорусі.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі МОК.

«Виконавчий комітет Міжнародного олімпійського комітету сьогодні прийняв такі тимчасові заходи: не визнавати обрання пана (Віктора –ред.) Лукашенко новим президентом НОК Білорусі, а також Дмитра Баскова - членом виконавчого комітету НОК Білорусі», - йдеться у пресрелізі.

Також зазначається, що Комітет продовжив відсторонення НОК Білорусі і його виключення з числа учасників усіх заходів, що проходять під егідою МОК.

Читайте також: Тихановська заявляє, що в «новій Білорусі» мінський ізолятор на Окрестіна стане музеєм

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня Олександр Лукашенко надав своєму старшому синові Віктору військове звання генерал-майора запасу.

Віктор Лукашенко до цього часу працював на посаді першого віце-президента Національного олімпійського комітету й був обраний Олімпійськими зборами на пост президента НОК 26 лютого. З травня 1997 року президентом НОК був президент Білорусі Олександр Лукашенко. 7 грудня минулого року глава Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах заборонив Олександру Лукашенку, який є главою Національного оргкомітету Білорусі, брати участь у заходах, які організовуються МОК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-