Папа Римський зробив заяву після історичного візиту до Іраку

Папа Римський зробив заяву після історичного візиту до Іраку

Укрінформ
Папа Римський Франциск завершив свій візит до Іраку, вилетівши літаком із Багдада до Рима.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на Радіо Свобода, під час візиту понтифік відвідав охоплені конфліктом міста і зустрівся з мусульманськими та християнськими лідерами.

Під час першого в історії глави Римо-католицької церкви візиту до Іраку, Папа Франциск відвідав чотири міста, зокрема, Мосул, що раніше був «фортецею» угруповання «Ісламська держава». Під час спілкування з іракцями Папа заявив, що «мир потужніший за війну».

Читайте також: Патріарх Варфоломій підтвердив візит в Україну на 30-річчя Незалежності - депутатка

Понтифік також провів зустріч із найвищим іракським мусульманським священнослужителем - верховним аятолою Іраку Алі аль-Сістані.

«Прошу всіх вас, дорогі браття й сестри, спільно в єдності трудитися задля майбутнього миру та процвітання, яке нікого не залишатиме позаду й нікого не дискримінуватиме... Особливо молюся за те, щоби члени різних релігійних спільнот, разом з усіма людьми доброї волі, співпрацювали у зміцненні уз братерства й солідарності в служінні добру та мирові», – цитує слова Папи Франциска під час меси в Ербілі VaticanNews.

Читайте також: Далай-лама зробив щеплення від коронавірусу

Візит до Іраку - це 33-я апостольська подорож Папи Римського Франциска.

Напередодні поїздки Папі та членам його делегації зробили вакцинацію проти COVID-19.

В Іраку наразі фіксують чергову хвилю коронавірусу, викликану британським штамом. Загалом в Іраку померли від COVID-19 13 500 людей, захворіли 720 000.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-