На другому блоці БілАЕС почався черговий етап підготовчих робіт

На другому блоці БілАЕС почався черговий етап підготовчих робіт

Укрінформ
На другому енергоблоці Білоруської АЕС розпочалося завантаження імітаторів тепловидільних збірок (ТВЗ) у корпус реактора.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє міненерго Білорусі.

«7 березня о 19.31 перший імітатор тепловидільної збірки завантажено у корпус реактора другого енергоблока БілАЕС. Загалом їх буде завантажено 163», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що імітатори ТВЗ - точна копія тепловидільних збірок, які повністю повторюють їх конструкцію. Вони використовуються замість штатних ТВЗ у період пусконалагоджувальних робіт для перевірки реакторної установки на відповідність проєктним характеристикам і вимогам безпеки.

Читайте також: Вільнюс передав Мінську ноту через інцидент під час запуску БілАЕС

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді 2020 року Олександр Лукашенко взяв участь у церемонії підключення першого енергоблока АЕС «Островець» до об'єднаної енергосистеми країни, заявивши, що Білорусь стала «ядерною державою». Введення в експлуатацію другого блока очікується в 2021 році.

АЕС біля міста Островець збудована за пів сотні кілометрів від Вільнюса - столиці сусідньої Литви, Європарламент і країни Балтії неодноразово вказували на недостатню безпечність цього проєкту й закликали обмежити можливий імпорт електроенергії з Білорусі.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-