ЄС може оштрафувати Британію за порушення закону про забруднення повітря

ЄС може оштрафувати Британію за порушення закону про забруднення повітря

Укрінформ
Велика Британія «систематично й наполегливо» порушує закони про забруднення повітря.

Про це заявив Європейський суд у своєму першому рішенні проти Великої Британії після Brexit, повідомляє Укрінформ з посиланням на The Telegraph.

Таким чином Велика Британія може зіткнутися зі штрафом від ЄС за недотримання рівнів діоксиду азоту, пов'язаних з рухом важких транспортних засобів.

Суд додав, що Сполучене Королівство не вжило заходів для мінімізації порушень забруднення.

Було встановлено, що рівні в 16 областях, включаючи Великий Лондон і Великий Манчестер, «систематично» перевищували цільові показники якості повітря ЄС, встановлені 2008 року.

Як зазначає видання, попри те, що Велика Британія вийшла з Європейського суду 31 грудня, щодо неї все ще будуть винесені рішення у справах, в яких вона брала участь до Brexit.

Читайте також: Більшість британців не раді наслідкам Brexit

Автомобільний транспорт є одним з головних джерел викидів діоксиду азоту, при цьому забудовані міські райони Великої Британії найбільше страждають від негативних наслідків для здоров'я від тривалого впливу азоту. Минулого року розслідування показало, що забруднення повітря сприяло смерті Елли Кіссі-Дебре, лондонської школярки, яка страждала від важкої астми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-