Стало відомо, чому Байден скасував другий удар по угрупованнях в Сирії

Стало відомо, чому Байден скасував другий удар по угрупованнях в Сирії

Укрінформ
Під час авіаудару американських ВПС по угрупованнях в Сирії, підтримуваних Іраном, президент Байден скасував атаку на одну із цілей, отримавши розвіддані про те, що там перебувала жінка з дитиною.

Про це повідомило в четвер видання The Wall Street Journal із посиланням на чиновників у американській адміністрації, передає Укрінформ.

«Президент Байден наказав Пентагону завдати авіаударів по двох цілях у Сирії 26 лютого після 10-денних обговорень»,- зазначається в повідомленні.

Водночас за 30 хвилин до бомбардування надійшла інформація про те, що у внутрішньому дворику одного з об’єктів були помічені жінка й дитина.

«У момент польоту F-15E Байден відкликав удар по другій цілі, однак наказав уразити першу», - зауважує видання.

Читайте також: На військових США в Іраку готують напад - Байден

Цей епізод, про який стало відомо вперше, дає більше деталей про підходи нової адміністрації США до прийняття рішень, щоби урівноважити конкуруючі інтереси в пороховій діжці на Близькому Сході, зазначається в публікації.

Головна мета удару полягала в тому, щоби надіслати Ірану сигнал, що нова адміністрація не залишає без відповіді ракетну атаку проти американських сил та коаліції на півночі Іраку. Але водночас, Вашингтон не прагнув посилювати конфронтацію з Тегераном. З огляду на це, після авіаудару США надіслали конфіденційне повідомлення Тегерану.

Читайте також: У Сирії 60% населення опинилося на межі голоду — ООН

Нагадаємо: 15 лютого військові бази США, розташовані в Іраку, були обстріляні ракетами. Американська сторона поклала відповідальність на озброєні угруповання «Кайтіб Хезболла» та «Кайтіб Саїд аль-Шухада», підтримувані Іраном, що базувалися на території Сирії.

У відповідь американські ВПС 26 лютого завдали авіаударів по цих угрупованнях, у тому числі з метою попередження наступних атак проти сил США на території Іраку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-